New York, New York

New York, New York

maart 11, 2020 1 Door Karen

Onlangs was ik op bezoek bij een goede vriendin die ik overhield aan mijn eerste erasmusuitwisseling in de UK. Fun fact: ze studeert nu in New York! Het was de eerste keer dat ik deze gekke stad bezocht en ik was enorm onder de indruk. Een week lang hebben Christine en ik de straten verkend, namen we foto’s, en gingen we op zoek naar leuke plekjes voor niet te veel geld (want ja, die stad is al duur genoeg en wij zijn ook maar student). Hier vinden jullie een verslagje van de reis, in de vorm van vijf budgetvriendelijke must-do’s in NY en een selectie van mijn favoriete foto’s. Enjoy!

1) Vrijheidsbeeld vanaf Staten Island Ferry

Om the Statue of Liberty te bezichtigen zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan je als rasechte toerist een ferry nemen naar het vrijheidsbeeld zelf, waar je al snel veel geld voor neertelt. Een andere optie is: de gratis ferry naar Staten Island die het standbeeld voorbij vaart. Ideaal voor wie het vrijheidsbeeld graag van dichter bij wilt bekijken zonder veel geld neer te tellen.

2) Green-Wood Cemetery

Een bezoekje aan Brooklyn staat bij de meeste bezoekers van NY standaard op het programma. Op de Brooklyn Bridge is het dan ook over de koppen lopen. Maar voor wie liever op zoek gaat naar een rustigere plek is dit de gouden tip: Green-Wood Cemetery! Een oud en gigantisch kerkhof waar je even aan de drukte kan ontsnappen. Het ligt een beetje hogerop, waardoor je er ook een uniek beeld hebt over de skyline van NY.

3) The Vessel

The Vessel is een nieuwe constructie in Manhattan, die nog maar sinds maart 2019 is geopend voor bezoekers. Het bestaat uit trappen en platformen, die samen een knap geometrisch geheel vormen en bovenaan een mooi uitzicht bieden. De toegang tot the Vessel is gratis, maar er wordt aangeraden vooraf je tickets met timeslot te reserveren. Meer info vind je door hier te klikken!

The Vessel is bovendien gelegen vlak bij the High Line, een oude, hoger gelegen spoorverbinding die enkele jaren geleden werd omgedoopt tot wandelpromenade. Ook de moeite waard!

4) Roosevelt Island Tramway

In NY vind je alles, dus ook een kabellift. Die verbindt Manhatten met het kleine eilandje Roosevelt Island. Voor dezelfde prijs als een metroticket kan je hiervan gebruik maken en genieten van het mooie uitzicht over de East River. Roosevelt Island is overigens een best gezellige plek om eens rond te wandelen, en extra-leuk: er lopen schattige eekhoorntjes rond die niet mensenschuw zijn. Cute!

5) Subway

Deze tip geldt niet enkel voor NY, maar voor elke stad die je bezoekt: maak gebruik van het openbaar vervoer. Ik vind het dé manier om je te mengen tussen de plaatselijke bevolking en een betere feel te krijgen voor de stad waar je verblijft. In New York kom je ongetwijfeld heel wat tegen als je een paar keer de subway neemt: breakdancers, trommelaars, of gewoon knotsgekke mensen. Maar ze geven je allemaal dat bijzondere gevoel: dit is NY, hier kan het! En de metro is ook gewoon een praktische manier om je te verplaatsen. Dat ook.

En dan nu…. Meer foto’s!

Mijn camera en ik hebben zich ook uitgeleefd in NY, en hier het resultaat! Alle foto’s door mijzelf, behalve de foto’s waar ik zelf op sta (genomen door Christine). Enjoy 😊