Over mij

Hoi, ik ben Karen. 25 jaar, afkomstig uit Wommelgem, en geboeid door verhalen en weetjes. En sinds kort trotse eigenaar van een masterdiploma in de Psychologie en in de Journalistiek! Deze website is mijn plekje om aan de wereld te tonen waarmee ik bezig ben. Welkom!

Ik begon mijn studies in september 2013 met een bachelor en master in de Psychologie aan de KU Leuven. Ik koos hierbij voor het traject “theorie en onderzoek”, om zo veel mogelijk bij te leren over het wetenschappelijk onderzoek dat gebeurt binnen het domein van de psychologie en neurowetenschappen. Door deze studie heb ik heel wat unieke kansen gekregen. Zo heb ik voor mijn masterthesis gedragsexperimenten gedaan op muizen en heb ik een half jaar onderzoeksstage gelopen aan de Universiteit van Oxford. Ik raakte steeds meer geboeid door de overlap tussen psychologie, neurowetenschappen en technologie, wat ook in deze stage bovenkwam: in mijn onderzoek bestudeerde ik visuele waarneming aan de hand van artificiële intelligentie. Zowel dit onderzoek als het unieke leven in Oxford maakten deze periode enorm verrijkend voor mij en lieten hun sporen na voor de rest van mijn carrière.

Hoewel de opleiding Psychologie en het academisch onderzoek me veel hebben bijgebracht, had ik toch het gevoel iets te missen. Ik besloot daarom in september 2019 de master Journalistiek te starten aan de KU Leuven campus Antwerpen. Ik leerde mijn psychologische en wetenschappelijke achtergrond goed in te zetten om unieke verhalen te vertellen. Mijn masterthesis schreef ik over framing van AI in Vlaamse kranten. Als kers op de taart mocht ik deze studie afsluiten met twee leerrijke stages. In juli 2020 schreef ik voor de website en het magazine van Eos Pysche & Brein. In augustus en september werkte ik mee aan de Radio 1 programma’s Weet Ik Veel en Culture Club.

Naast al dat studeren probeer ik ook wat tijd vrij te maken voor mijn hobby’s. Ik hou veel van fotografie, en probeer me daar ook verder in te ontwikkelen. Daarnaast hou ik van muziek, reizen, dansen, joggen en koekjes bakken!

Neem gerust verder een kijkje, laat een berichtje achter, of volg me op één van mijn kanalen. Een mailtje sturen kan naar verstraelenkaren@hotmail.com! 🙂

Veel liefs,

Karen