Over mij

Hoi, ik ben Karen. 25 jaar, afkomstig uit Wommelgem, en geboeid door verhalen en weetjes. Deze website is mijn plekje om aan de wereld te tonen waarmee ik bezig ben. Welkom!

Afgelopen jaren studeerde ik een bachelor en master in de Psychologie aan de KU Leuven. Ik koos hierbij voor het traject “theorie en onderzoek”, om zo veel mogelijk bij te leren over het wetenschappelijk onderzoek dat gebeurt binnen het domein van de psychologie en neurowetenschappen. Door deze studie heb ik heel wat unieke kansen gekregen. Zo heb ik voor mijn masterthesis gedragsexperimenten gedaan op muizen en heb ik een half jaar onderzoeksstage gelopen aan de Universiteit van Oxford. Ik raakte steeds meer geboeid door de overlap tussen psychologie, neurowetenschappen en technologie, wat ook in deze stage bovenkwam: in mijn onderzoek bestudeerde ik visuele waarneming aan de hand van artificiële intelligentie. Zowel dit onderzoek als het unieke leven in Oxford maakten deze periode enorm verrijkend voor mij en lieten hun sporen na voor de rest van mijn carrière.

Hoewel de opleiding Psychologie en het academisch onderzoek me veel hebben bijgebracht, had ik toch het gevoel iets te missen. Ik besloot daarop om dit jaar de master Journalistiek te studeren aan de KU Leuven campus Antwerpen. Ik probeer zo mijn psychologische en wetenschappelijke achtergrond goed in te zetten om unieke verhalen te vertellen. Mijn masterthesis schrijf ik dit jaar over framing van AI in Vlaamse kranten. Bovendien ben ik al enkele jaren bezig met fotografie en is deze studie de ideale gelegenheid om ook deze hobby naar een hoger niveau te tillen. Verder hou ik veel van muziek, reizen, dansen, joggen en koekjes bakken. Ook die onderwerpen komen misschien wel eens aan bod op deze website!

Neem gerust verder een kijkje, laat een berichtje achter, of volg me op één van mijn kanalen! Een mailtje sturen kan naar verstraelenkaren@hotmail.com! 🙂

Veel liefs,

Karen